Posts in Til psykologistuderende Posts tagged Main
Konflikten til døden? 

Af: Hans-Jørgen Hersoug, stud.psych.  
Marts 2023

Jeg har tænkt mig at diagnosticere konflikten på institut for psykologi. Dét er måske udtryk for en voldsom megalomani, måske udtryk for en efterhånden kogende desperation efter at finde begyndelsen til en forsoning mellem instituttet og de studerende. For helt ærligt, vi er alle sammen enten allerede psykologer eller i gang med at blive det. Hvis nogen burde kunne skabe et velfungerende miljø, er det vel os. Det går ikke så godt. Det er pinligt og har været det længe.   

Read More
Nyt fra psykrådet

Af Sørine M. Gadegaard, stud.psych. og Anna Fabricius, stud.psych
Oktober 2022

Sommerens varme sol viger for efterårets klare lys, og et nyt semester er gået i gang. Velkommen til dig, der er helt ny studerende på psykologi og velkommen til dig, der har slået dine folder på uddannelsen et stykke tid. Her på de næste to sider kan du høre mere om, hvad dit lokale fagråd Psykrådet og Studienævnet har beskæftiget sig med sidste semester og kommer til at arbejde med i det kommende semester

Read More
Et uforsigtigt forsvar for forståelsespapiret

Af Hans-Jørgen Hersoug, stud.psych.
Illustrationer af Natascha M. R. Hansen, stud.psych.
Juni 2022

En af grundene til, at operationalisering er en central del af megen videnskab, er blandt andet, at vi bliver nødt til at vide, hvad det er, vi forsøger at undersøge, for derigennem at kunne gennemskue, hvorvidt og hvornår genstanden er tilstede i undersøgelsen. Der er således tale om en art diagnostik, når vi skal konkludere, hvorledes undersøgelsen har levet op til de opstillede kriterier. For at følge den logik synes jeg, at det er på sin plads at italesætte, hvordan kritikken og de 11 krav vi nedsatte tilbage i november 2021, kan diagnosticeres. Har vi skabt reel forandring?

Read More
Nyt fra psykrådet

Af Sørine M. Gadegaard, stud.psych.
Juni 2022

I starten af det 20. århundrede var der tradition for at få professorer varetog det fulde ansvar for et fagområde. Men i løbet af det 19. og 20. århundrede kom der en øget tilstrømning af både studerende og videnskabeligt personale, og det betød, at universitetet måtte organisere sig mere formelt; her opstod bl.a. institutter, laboratorier og afdelinger. Derudover ulmede et opgør med professorernes suverænitet inden for deres respektive fag.

Read More
Netværk for psykologistuderende med børn eller 30 års livserfaring

Af Karen Ingversen, stud.psych., jordemoder og indehaver af artnbirth.dk
Illustration af
Maja Koch Nielsen, stud.psych.
Marts 2022

Da vi startede på KU i 2020, undrede jeg og min jævnaldrende holdkammerat, Sofie, os over, at der ikke fandtes noget netværk for studerende med børn, eller som var lidt ældre end gennemsnittet. Som ældre studerende med børn oplevede vi, at vores vilkår for studielivet var anderledes end de unge studerendes, og at vi havde brug for at være i kontakt og sparre med nogen med samme baggrund som os selv.

Read More
Nyt fra Psykrådet!

Af Christian Styrbæk Kensmark, stud.psych., og Sørine Meusling Gadegaard, stud.psych.
Marts 2022

Velkommen tilbage fra ferie til campus og til PsykRådets halvårlige statusopdatering. Først og fremmest glæder vi os i PsykRådet over, at vi alle kan være fysisk tilbage på campus. Vi glæder os til at genoptage (og genopdage) livet som studerende sammen.

Read More
Tingenes tilstand i Psykrådet og Studienævnet

Af Malene Møller Sørensen, Katrina Bonnemose Poulsen, og Amanda Nicholas Nielsen
December 2021

I Psykrådet er der for tiden mange betydningsfulde emner på dagsordenen, som potentielt kan skabe store forandringer for alle nuværende og kommende psykologistuderende på KU. Hold dig opdateret her, hvor medlemmer fra det nye + tidligere forpersonskab giver overblik over tingenes tilstand i det studenterpolitiske miljø på psykologiuddannelsen på KU.

Read More
2020’ernes psykologer

Af Ditte Marie Thiemer Hilbert og Karen Damgaard
Oktober 2021

Drømmer du om at praktisere som klinisk psykolog? Drømmer du om at flytte til udlandet? Drømmer du om at kombinere de to måske? Læs med i tredje del af serien ’2020’ernes psykologer’, hvor Indput har mødt psykolog Johanne Konnerup Schwensen til en snak om at følge sine drømme, om iværksætteri som en stille og rolig proces, om at finde balance mellem arbejds- og privatliv og om at starte som praktiserende klinisk psykolog i Berlin.

Read More
Mød din nye institutleder II

Af Thilde Slumstrup Nielsen
December 2020

Midt i en coronanedlukning fik Institut for Psykologi både sin første kvindelige og første ikke-psykologfaglige institutleder. Med fokus på at bygge broer mellem de teoretiske tilgange til psykologien og med et håb om at fremme de studerendes trivsel på uddannelsen, har Vibeke Koushede siden sin ansættelse d. 1. maj haft meget andet end blot corona på dagsordenen. I sidste udgave af Indput bragte vi første del af interviewet, og du kan her læse anden del.

Read More
Onlineundervisning – et nødvendigt onde eller kommet for at blive?

Af Anne Marie Kristensen
Juni 2020

Nedlukningen af Danmark i forbindelse med Coronakrisen kom for langt de fleste som noget af et chok. 1.8 millioner danskere sad klinet til skærmen onsdag d. 11. marts, da Mette Frederiksen meldte ud, at skoler og uddannelsesinstitutioner, ud over en række offentlige arbejdspladser, næste dag ville være lukket.

Read More