Nyt fra Psykrådet - December
Af Laura Bügel Groth, stud.psych. & Emma Due, stud.psych.
Psykrådet - din mulighed for medindflydelse
Psykrådet er de psykologistuderendes fagråd, men i modsætning til elevråd, som mange nok kender fra gymnasiet, så kan du i Psykrådet få direkte indflydelse på dit studie eller universitet. Psykrådet opererer med en flad organisatorisk struktur. Det betyder, at du har rig mulighed for at være med til at sætte dit præg på dagsordenen.
Som psykologistuderende er du automatisk medlem og har stemmeret til alle møder. Så hvis du og dine medstuderende sidder inde med gode ideer til, hvordan vi får et bedre studiemiljø, så er Psykrådet der for dig. Hvert semester afholdes en række møder, hvor aktuelle problematikker tages op, og du kan altid dukke op og give dit besyv med.
Et møde er ikke mere forpligtende, end at du kan sidde med på en lytter og få en kop kaffe, men du er altid mere end velkommen til at stille spørgsmål, lufte din undren eller udtrykke din holdning. Psykrådet har nedsat en række arbejdsgrupper, der beskæftiger sig med bl.a. at kvalitetssikre pensum mht. både teoretisk bredde og minoritetsetniske perspektiver, som arbejder sideløbende med Psykrådets andre projekter, og som man er velkommen i.
Hvis du vil være med til Psykrådsmøderne, kan du finde mødedatoerne på vores Facebookside Psykrådet på Københavns Universitet.
Vi nærmer os så småt eksamenstiden, regnen siler ned, den mørke tids uhygge og hygge sænker sig over os. I Psykrådet har vi fået en ny bestyrelse, som glæder sig meget til at gøre studiet bedre for alle jer studerende og meget gerne vil have jeres indput (hehe) til, hvordan vi bedst gør det. Der er julehygge i vente til årets sidste psykrådsmøde d. 04.12., hvor vi muligvis også får besøg fra Fysisk Fagråd for at erfaringsudveksle, og derudover tænker vi en del på evalueringerne, som også er forestående.
Der har været generalforsamling - Hej fra forpersonskabet!
Hej! Mit navn er Emma, og jeg er den nye næstforperson i Psykrådet. Jeg går på 1. semester på psykologistudiet og flyttede hertil fra Odense i sommers. Jeg er virkelig draget af studerendes vilkår samt universitetets organisering generelt, hvorfor jeg også håber at få en plads i det akademiske råd og studienævnet, som jeg også stiller op til.
Jeg hedder Laura og er den nye forperson i Psykrådet. Jeg går lige nu på 4. semester og har været i Psykrådets bestyrelse i lidt over et halvt år. Oprindeligt er det studiets fortsatte repræsentation af psykologiens store faglige bredde, der har interesseret mig ved studenterpolitik, da jeg mener, at det gavner den faglige trivsel, at vi som studerende bliver introduceret til meget, sådan at vi også selv kan vælge, hvad vi vil gå videre med. I løbet af min tid som næstforperson har jeg indtil videre også haft meget fokus på den sociale trivsel på studiet, og på hvordan man bedst muligt får foreningsarbejdet til at køre glat.
I forpersonskabet kunne vi godt tænke os at høre fra jer andre studerende om, hvad der rør sig, og hvad I godt kunne tænke jer. Det er jo det, vi er her for at hjælpe med:) Hvis du har lyst til at gøre noget for dit studiemiljø eller dine medstuderende, eller bare har en idé til noget, som nogle andre kan føre ud i livet, så skriv endelig, eller kom til et af vores møder - datoer kan findes på facebooksiden.
Projekter og ønsker
Her er et par af de ting, vi så småt er i gang med. Der er både flere ideer, ønsker og andre mere løbende projekter, som man også kan være med til.
I slutningen af semesteret laver vi en lille udveksling med Fysisk Fagråd, et af de andre meget aktive fagråd på KU. Det betyder, at vi kommer til et af deres møder og omvendt, for at vi kan udveksle erfaringer og ideer. Vi glæder os meget til at se, hvordan man også kan gøre det der med studenteraktivitet.
Vi brygger så småt på en workshop om Deep Democracy for de foreningsaktive her på Psykologi. I korte træk er det en måde at have konstruktive diskussioner på, hvor man kan sørge for, at alle bliver hørt. Muligvis bliver det noget, vi afholder i begyndelsen af næste semester, hvis der er interesse for det. Som der også står lidt længere nede, er vi ret optagede af, at de studerende får evalueret deres fag og kunne godt tænke os at engagere så mange som muligt i det. Vi brygger på diverse ideer til, hvordan vi kan få det til at ske - gratis kaffe? Plakater på campus? En online-kampagne? Vi prøver lidt af hvert og kunne også godt tænke os, at det bliver sat mere i system fremover.
Afslutning på året - Klippe klistre, evalueringer og cafeer for Stat I og Kogni
Til årets sidste møde, d. 04.12, skal der som tidligere nævnt klippe klistres, og vi tænker, at der skal være både småkager, æbleskiver og noget varmt at drikke. Vi gjorde det samme sidste år med stor succes og glæder os til at hygge med jer<33
Nu står semesterafslutningen for døren og det er så vigtigt (!!!), at der bliver evalueret. Især er det vigtigt for jer, der er på den nye studieordning, for fagene er konstant ved at tilpasse sig, og det er så vigtigt med jeres input. Jo flere der evaluerer, jo mere solidt belæg er der for at ændre på det, der skal ændres.
Som en service til alle jer, der har hhv. Statistik og Kvantitative Forskningsdesign I og Kognitionspsykologi, arrangerer vi cafeer i samarbejde med de helt fantastiske instruktorer, hvor man kan få hjælp med de sidste rapporter eller med eksamenslæsningen generelt. Det plejer at være superhyggeligt og en god måde at få ro på eventuel eksamensnervøsitet. Vi sørger for snacks og drikkelse og instruktorerne står klar til at hjælpe, så kom glad og tag endelig en studiekammerat under armen.
Masser af kram fra forpersonskabet