Netværk for psykologistuderende med børn eller 30 års livserfaring

Af Karen Ingversen, stud.psych., jordemoder og indehaver af artnbirth.dk 
Illustration af
Maja Koch Nielsen, stud.psych.

Da vi startede på KU i 2020, undrede jeg og min jævnaldrende holdkammerat, Sofie, os over, at der ikke fandtes noget netværk for studerende med børn, eller som var lidt ældre end gennemsnittet. Som ældre studerende med børn oplevede vi, at vores vilkår for studielivet var anderledes end de unge studerendes, og at vi havde brug for at være i kontakt og sparre med nogen med samme baggrund som os selv. Vi besluttede at starte noget op, så snart vi kunne – i 2020-21 betød covid-19 reglerne nemlig, at man kun måtte ses med sit stamhold. 

I sensommeren 2021 startede vi Facebook-gruppen Netværk for psykologistuderende med børn og/eller 30 års livserfaring op med to andre ”vintagestuderende”. Vi kom hurtigt op over 100 medlemmer. 

Med netværket ønskede vi at skabe et socialt fælles forum for KU-psykologistuderende, som er ”vintage” og/eller forældre. Andre studier, fx jura og medicin, har lignende netværk. 

I netværket vil vi arbejde studenterpolitisk for trivsel, faglighed og bedre vilkår for vores gruppe af studerende. Vi er desuden et socialt netværk, hvor man har mulighed for faglig vidensdeling, samt sparring og erfaringer om, hvordan man kan komme gennem psykologistudiet, samtidig med at man forsøger at passe både familie, studiejob, firma og måske endda en fritidsinteresse.  

 
 


Hvad kan du fx bruge os til? 

Nyt stamhold?: 

Finde et godt (nyt) stamhold med ligesindede, hvis du skal skifte stamhold, fordi du har en alternativ studieplan pga. arbejde, merit, barsel eller andre forhold. 

Sociale kontakter og aldersdiskrimination:  

De fleste i gruppen har et arbejdsliv bag sig og er vant til at have kollegaer og socialt fællesskab omkring sig i hverdagen. En del føler ikke længere, de har det på KU og savner det. Nogle fra netværket har oplevet aldersdiskrimination på KU. Mange har ikke problemer, men selv i 2022 kan der være problemer med at finde en studiegruppe eller eksamensgruppe alene pga. alder. Dette arbejder netværket naturligvis på at ændre politisk. 

Eksamensmakker: 

Netværket giver mulighed for at finde en opgave- eller eksamensmakker, som arbejder hjemmefra, koncentreret, effektivt og med familie-/børnevenlige tider. 


Orientering  

Alle er velkomne - og hvis man fx overvejer at stifte familie, mens man går på studiet og vil vide mere om muligheder og vilkår, er vi et godt bud. 


Ressourcer 

I Facebook-gruppen Netværk for psykologistuderende med børn og/eller 30 års livserfaring har vi en liste af ressourcer i form af studerende, du kan spørge om fx sociale arrangementer, politisk arbejde, eksamensopgaver, merit, dispensation, praktik og studiets opbygning. Især mht. merit kan det betale sig at høre om andres erfaringer som supplement til oplysninger fra studievejledningen eller administrationen. Du kan spørge netværket, komme med forslag og problematikker både anonymt og med din profil i gruppen, som er meget aktiv. 

 

Hvordan melder man sig til? 

Gå på ind Facebook og find Netværk for psykologistuderende med børn og/eller 30 års livserfaring og bed om medlemskab.  

Næste gang vi mødes fysisk er 2. maj 2022 kl. 16 i Kaninen! Så bliv medlem og meld dig til arrangementet via gruppen. 

Netværket kan også kontaktes via Facebook/Messenger på: Karen Ingversen, Caroline Høgh og Eva Grosman Michelsen. 

Vel mødt!